Njut av vägarna med Flexilease

En flexibel lösning från Mabi.

Om Flexilease

Flexilease är en tjänst från det rikstäckande biluthyrningsföretaget Mabi Hyrbilar (Mabi Sverige AB), som ingår i A. Hedin Invest-koncernen.

Flexilease erbjuder operationell billeasing med korta bindningstider och är helt märkesoberoende. Operationell leasing innebär att vi hanterar allt från bilinköp och löpande fordonsadministration till avyttring av fordonet. Vidare står vi för ett garanterat restvärde vilket ger fördelen att våra kunder endast betalar en fast månadsavgift som möjliggör en lätt och korrekt budgetering och slipper oroa sig för restvärden eller förhöjda avgifter.

Sedan 2005 har vi hjälpt företag att hitta det bästa tjänstebilsupplägget för sina anställda och bland våra långvariga kunder återfinns allt från mindre konsultbolag till rikstäckande koncerner och statliga organisationer.

Varför Flexilease

Ekonomisk trygghet

Med 1-årsavtal och en fast, garanterad månadsavgift är det lätt för dig att budgetera korrekt.

Ingen restvärdesrisk, ingen kontantinsats, ingen förhöjd första avgift eller startkostnader. Väljer du en bil med 6 månaders hålltid ingår givetvis bilbytet helt utan kostnad, så länge den nya bilen motsvarar den gamla. Hos oss har du ett månadspris – från första månaden till sista. Med våra korta avtalstider, oftast 1 år, minskar ni även risken för bilar som blir stående vid personalförändringar.

Givetvis ingår däck för säsong, däckbyte, service och försäkring i avtalet, liksom fri lånebil vid eventuell service.

Bil efter tycke och smak

Vill du skräddarsy din nästa tjänstebil exakt så som du vill ha den? Inga problem. Baserat på dina preferenser tar vi in offerter och jämför bland flera återförsäljare för att garantera dig som kund det bästa priset. För dig som söker bil med hög grundstandard och omedelbar leverans har vi alltid ett antal lagerbilar till extra förmånliga priser som står redo.

Utifrån dina ekonomiska förutsättningar hjälper vi dig till det bästa bilvalet du kan få. Det alla våra bilar har gemensamt är en hålltid om 6-12 månader.

Minimal adminstration för er

Hos oss får ni en samlingsfaktura per månad, oavsett hur många bilar ni har från oss. Vi erbjuder även möjligheten att samla drivmedelskort, reseloggar och annan administration som är kopplad till en tjänstebil, via vår samarbetspartner Carsmart.

Prioritet

Som kund hos oss får ni en personlig kontakt som hjälper er under hela avtalsperioden, från offert till återlämning av fordonet/fordonen. Det innebär snabb hjälp och expertis, oavsett vilka frågor som kan uppstå.

FAQ

Hur snabbt går hela processen?

Det beror på bilen du väljer. En lagerbil kan vi tillhandahålla redan en vecka från första mötet, men en specialbeställd bil tar längre tid. Vi har en väl inarbetad process i varje led vilket ofta kortar ner leveranstiderna. Via Mabi Hyrbilar kan vi även tillhandahålla “i väntan på nya tjänstebilen”-lösningar som en del av paketet.

Mitt nuvarande avtal löper ut om ett år. Kan man förboka en specifik bil hos er i förväg?

Absolut! Vi planerar in nästa fordon i god tid så att du som förare får ett smidigt byte när det är dags för skifte. Givetvis med hänsyn till dina önskemål och specifikationer.

Hjälper ni till med företagsprofilering av bilen?

Vi hjälper gärna till med denna typen av tjänster via våra samarbetspartners. Då planerar vi in det så att bilen är folierad och klar när det är dags för föraren att hoppa in i sin nya tjänstebil. Önskas foliering/dekor lämnar vi gärna separat offert på detta.

Kan man leasa bil privat hos er?

Nej. Vi erbjuder endast leasing för företag. Men, vårt systerbolag Carplus erbjuder privatleasing: www.carplus.se

Övrig information

Fordonsansvar

Flexilease ansvarar för att fordonsskatt, servicekostnader, trängselskatter samt försäkring för varje fordon erlägges under hyrestiden. Företaget ansvarar för att den dagliga skötseln av fordonen sker i enlighet med fordonens instruktionsböcker och servicemanualer.

Försäkring

Samtliga fordon är helförsäkrade. Vid uppkommen skada på ett fordon debiteras Företaget den vid var tid gällande självrisken enligt försäkringsavtal mellan Flexilease och aktuell försäkringsgivare för fordonet.

Annan förare

Så länge Företaget/huvudföraren fastställer att den som kör bilen har ett giltigt körkort är det ingen skillnad på vem som framför fordonet ur försäkringssynpunkt, självrisk mm är densamma. Oavsett vem som kör är Företaget dock fortfarande ansvarig för bilen.

Drivmedel

Samtliga fordon levereras till kund utan drivmedel och kund återlämnar fordon utan drivmedel vid avtalets slut.

För mer information om samt fullständiga villkor, vänligen kontakta oss.